کنفرانس بشردوستانه بین‌المللی برای جمعیت غیرنظامی غزه به ریاست امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه؛ با شرکت محمد اشتیه نخست‌وزیر دولت فلسطین؛ شارل میشل رئیس شورای اروپا و اورسلا فوندرلین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و هیئتهای نمایندگی از کشورهای مختلف و سازمانهای بین‌المللی

رئیس‌جمهور فرانسه:گروگانها باید فوراً و بدون قید و شرط آزاد شوند؛غیر نظامیان در غزه باید حفاظت شوند این تماماً ضروری است و غیرقابل بحث است؛نبرد علیه تروریسم هرگز نمی‌تواند بدون قانون باشد و اسراییل این‌را می‌داند.یک وقفهٔ انسان‌دوستانهٔ بسیار فوری ضروری است و باید در راستای یک آتش‌بس تلاش کنیم.

امانوئل ماکرون:باید همین حالا ابتکارعمل را به‌دست بگیریم و به‌سمت راه‌حل دو کشوری اسراییل و فلسطین حرکت کنیم تا در کنار هم در صلح و امنیت زندگی بکنند.باید به فلسطینی‌ها نشان بدهیم که جنگ امروز؛ ما را از هدفمان برای این‌که آرزوهای مشروع آنها محقق شود منحرف نخواهد کرد.

سخنرانی محمد اشتیه نخست‌وزیر فلسطین در کنفرانس پاریس :  سرزمین فلسطین جزء لاینفک است ما نمی‌توانیم در مورد آینده نوار غزه صحبت کنیم بدون این‌که در مورد آینده تمام سرزمینهای فلسطین صحبت کنیم.

محمد اشتیه نخست‌وزیر فلسطین: ما مسئول غزه در ۳۰ سال گذشته بودیم ؛از زمان کودتای حماس ما غزه را تأمین کرده‌ایم از جمله زیرساخت ها؛بنابراین اینها مردم ما هستند و ما حتی یک لحظه از آنها دور نبوده‌ایم.

وزیر خارجهٔ مصر در کنفرانس پاریس:آنچه دولت اسراییل انجام می‌دهد بسا فراتر از حق دفاع از خود است

رئیس پزشکان بدون مرز در کنفرانس پاریس: منطقهٔ امنی در غزه وجود ندارد ۳۰درصد کسانی که کشته شده‌اند در جنوب جان‌باخته‌اند؛ همان جایی که دولت اسراییل گفته بود غیرنظامیان در امان خواهند بود.

غزه در سی و چهارمین روز جنگ: درگیریها در شمال غزه و تشدید بمبارانها با دهها کشته و مجروح.

حملات نیروهای اسراییلی در کرانه غربی و کشته شدن ۶ فلسطینی.

وزارت بهداشت فلسطین : آمار کشته‌شدگان در غزه تا ظهر پنجشنبه ۱۰۵۶۹ تن از جمله ۴۳۲۴ کودک و شمار مجروحان بیش از ۲۶هزار نفر است.

خبرگزاری فلسطینی وفا:‌ تلاش تیم های امدادی برای بیرون کشیدن ۲۵۵۰ نفر از زیر آوار ساختمانها با وجود کمبود تجهیزات و امکانات.

سخنگوی ارتش اسرائیل : تسخیر یک تونل فرماندهی حماس و انهدام ۱۳۰ تونل دیگر افزایش تلفات ارتش اسراییل به ۳۸ تن

حملات جنگنده‌های آمریکا به مقر شبه‌نظامیان رژیم آخوندی در دیرالزور و کشته شدن ۹تن از شبه‌نظامیان رژیم در سوریه در شامگاه چهارشنبه در سوریه.

رویترز: آمریکا برای دومین بار در هفته‌های اخیرحملاتی را در شرق سوریه به تأسیسات مورد استقادهٔ سپاه پاسداران و گروه‌های وابسته به آن انجام داد.

بیانیه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا:‌ روز چهارشنبه به‌دستور رئیس‌جمهور بایدن نیروهای ارتش آمریکا یک حمله را به تأسیساتی در شرق سوریه انجام دادند. این حمله پاسخی به مجموعه‌ ای از حملات علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه توسط وابستگان نیروی قدس سپاه پاسداران است.

حمله شبه‌نظامیان به پایگاه نیروهای آمریکا در سوریه در بامداد پنجشنبه و پاسخ متقابل آمریکا با بمباران مواضع شبه‌نظامیان رژیم در منطقه المیادین.

کشته و مجروح شدن ۶تن از شبه‌نظامیان رژیم ایران در استان سویدا در سوریه بر اثر حملات هوایی اسرائیل.

حمله شبه‌نظامیان وابسته به رژیم به پایگاه نیروهای آمریکایی در شمال عراق.

سی‌بی‌اس نیوز: ساقط‌شدن یک پهپاد ریپر  آمریکایی به قیمت حدود ۳۰میلیون دلار توسط حوثی‌های مورد حمایت رژیم ایران در دریای سرخ .

سی.ان.ان: یک مقام ارشد دفاعی آمریکا رژیم ایران را مرکز ثقل حملات به نیروهای آمریکایی در منطقه توصیف کرد و گفت اثر انگشت رژیم ایران در همه‌جای آن وجود دارد.

تأکید کاندیداهای ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه بر لزوم مقابله با جنگ‌افروزیهای دیکتاتوری آخوندی در منطقه

سناتور تیم اسکات:  اگر می‌خواهید وضعیت را تغییر بدهید نمی‌توانید فقط به‌انبارها در سوریه حمله کنید؛ بلکه باید سر مار را ببرید و سر مار رژیم ایران است.

در حالی که جنگ و بمبارانها در غزه ادامه دارد، روز پنجشنبه۱۷آبان «کنفرانس بشردوستانه بین‌المللی برای جمعیت غیرنظامی در غزه» در پاریس به‌ابتکار دولت فرانسه و به ریاست رئیس‌جمهور این کشور با شرکت مقام‌های کشورهای مختلف از جمله نخست‌وزیر دولت فلسطین، مسؤلان سازمانهای بین‌المللی و سازمانهای غیردولتی برگزار شد.

رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند که دولت اسراییل در این کنفرانس شرکت نکرد.

به‌گزارش رسانه‌های خبری، امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه در سخنان خود در این کنفرانس برای نخستین‌بار به آتش‌بس در غزه فراخوان داد.

تلویزیون ب‌اف‌ام در این رابطه نوشت: «تاکنون امانوئل ماکرون بیشتر دربارهٔ «وقفه‌های انسان‌دوستانه» صحبت کرده بود»...

رئیس‌جمهور فرانسه در سخنان افتتاحیهٔ خود در اجلاس پاریس با محکوم کردن حمله ۷ اکتبر حماس به اسراییل گفت در این حمله بیش از ۱۴۰۰تن کشته شدند و ۲۳۹ نفر هم‌چنان در دستان حماس هستند. گروگانها باید فوراً و بدون قید و شرط آزاد شوند. امروز این غیرنظامیان غزه هستند که رنج می‌کشند. نزدیک به یک و نیم میلیون نفر جابه‌جا شده‌اند، هزاران تن کشته و مجروح شده‌اند و اکنون به درد اسرائیلی‌ها، درد فلسطینی‌ها هم افزوده می‌شود و ما نمی‌توانیم به‌آن تن بدهیم.

ماکرون اضافه کرد: «باید به‌روشنی گفت که در برابر تروریسم، اسراییل از حق دفاع از خود و وظیفه حفاظت از مردم خود برخوردار است. هم‌چنین یک مسئولیت فوری دارد که مسئولیت همهٔ دموکراسی‌ها است که از قانون پیروی کند و غیرنظامیان را محافظت کند. نبرد علیه تروریسم هرگز نمی‌تواند بدون قانون باشد و اسراییل این‌را می‌داند. تلهٔ تروریسم که برای همهٔ ما یکسان است این است که به‌خشونت تن بدهیم و ارزش‌هایمان را کنار بگذاریم. غیرنظامیان در غزه باید حفاظت شوند و این تماماً ضروری و غیرقابل بحث و مذاکره است؛ این یک ضرورت فوری است و در درازمدت‌تر نیز شرط موفقیت مبارزه ما با تروریستها است. امروز وضعیت وخیم است و هر روز بدتر می‌شود. اولویت بلافصل ما باید حفاظت از غیرنظامیان باشد. در این راستا یک وقفهٔ انسان‌دوستانهٔ بسیار فوری ضروریست و باید در راستای یک آتش‌بس تلاش کنیم. این امر باید ممکن شود»...

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامهٔ سخنان خود در کنفرانس پاریس، گفت: «ما باید از اشتباهاتمان درس بگیریم و دیگر هرگز نپذیریم که صلح در خاورمیانه همواره به بعد موکول شود. بنابراین باید همین حالا ابتکارعمل را به‌دست بگیریم و قدرت آن‌را بیابیم که سرانجام به‌سمت راه‌حل دو کشوری اسراییل و فلسطین حرکت کنیم که در کنار هم در صلح و امنیت زندگی بکنند. باید قبل از هر چیز نشان بدهیم که ایجاد یک کشور فلسطین، به‌سود امنیت اسراییل است. باید به فلسطینی‌ها نشان بدهیم که جنگ امروز ما را از هدفمان برای این‌که آرزوهای مشروع آنها محقق شود منحرف نخواهد کرد و یک راه‌حل درازمدت مستلزم آن است که نه فقط حماس خنثی شود، بلکه سرانجام به مسألهٔ فلسطین پاسخ داده شود».

ماکرون هم‌چنین اعلام کرد که فرانسه کمکهای خود را برای غزه در سال۲۰۲۳ به ۱۰۰میلیون یورو افزایش می‌دهد. این به‌معنی افزایش ۸۰میلیونی نسبت به کمکهای اعلام‌شدهٔ فرانسه از ۷اکتبر است.

محمد اشتیه نخست‌وزیر فلسطین طی سخنانی در کنفرانس پاریس گفت: 

آیا ۲۵۰۰۰ نفر مجروح کافی است؟برخی از آنها ممکن است به‌دلیل کمبود دارو بمیرند. آیا یک ماه بدون دارو و آب و برق و سرپناه کافی است؟ آیا تخریب ۲۴۰ هزار واحد مسکونی کافی است؟ مسیر رنج مردم فلسطین با هفتم اکتبر آغاز نشد. مسیر درد و رنج مردم فلسطین ۷۵ سال قدمت دارد، در اردوگاه‌های پناهندگان و در کرانه باختری و قدس، و در محاصره و جنگ در نوار غزهدفاع از خود به این معنی نیست که کشوری قلمرو کشور دیگری را اشغال کند. نقض آشکار قوانین بین‌المللی بشردوستانه وجود دارد. هیچ یک از ما کشتار مردم بیگناه توسط هیچ گروهی را توجیه نمی‌کنیم. ولی، آنچه اسراییل انجام می‌دهد جنگ با حماس نیست. بلکه علیه همه مردم فلسطین است.

 از ۷ اکتبر، ۱۴۲ فلسطینی در کرانه باختری کشته شدند. در غزه هر ساعت شش کودک و چهار زن کشته می‌شوند.

مردم فلسطین به حمایت بین‌المللی در کرانه باختری، غزه و بیت‌المقدس نیاز دارند. ما مسئول غزه در ۳۰ سال گذشته بودیم. از زمان کودتای حماس، ما غزه را تأمین کرده‌ایم. آب، برق، دارو، آموزش و همه نیازهای زندگی از جمله زیرساختها و غیره. بنابراین اینها مردم ما هستند و ما حتی یک لحظه از آنها دور نبوده‌ایم. 

نخست وزیر فلسطین در ادامه سخنان خود افزود: سرزمین فلسطین جزء لاینفک است. ما نمی‌توانیم در مورد روز بعد از نوار غزه صحبت کنیم. بدون این‌که در مورد روز بعد برای تمام سرزمینهای فلسطین صحبت کنیم. بنابراین، این راه‌حلهای جزیی نتیجه کمی دارند. اولویتهای ما مشخص است. نیاز به درمان مجروحان است. و رساندن دارو، آب و برق. و به این واقعیت توجه کنید که همه درگیریهایی وجود دارد که شروع به گسترش کرده است. از بوی مرگ، بیش از ۱۳۰۰ فلسطینی که اجساد آنها هنوز زیر آوار است. کمک‌رسانی به غزه باید همه را شامل بشود. مناطق نوار غزه، نه فقط جنوب. زیرا این به‌معنای دعوت به آوارگی است. از شمال تا جنوب باید تأمین شود. ما قاطعانه ایجاد هر گونه اردوگاه جدید را رد می‌کنیم. زیرا این به‌معنای تخلیه کل شمال است.

 برای پایان دادن به اشغالگری من شخصاً اولین فلسطینی بودم که برای مذاکرات صلح وارد مادرید شدم در آن زمان. ۱۴۰۰۰۰ شهرک نشین در کرانه باختری وجود داشت. امروزه در کرانه باختری ۷۵۵۰۰۰ شهرک نشین وجود دارد. بنابراین راه‌حل باید پایان دادن به اشغالگری باشد. نیازی به افق سیاسی به‌معنای مذاکره نیست، نیاز است جامعه بین‌المللی بگوید زمان پایان این اشغالگری فرا رسیده است و سازمان ملل برنامه‌ای برای پایان دادن به این اشغالگری تدوین کند.

در کنفرانس پاریس سامح شکری وزیر خارجهٔ مصر «سکوت بین‌المللی و نقض قانون توسط اسرائیل» را محکوم کرد و گفت: «آنچه دولت اسراییل انجام می‌دهد بسا فراتر از حق دفاع از خود است». وی مخالفت خود را با هر گونه تلاشی برای جابه‌جایی فلسطینیها از غزه ابراز کرد.

شارل میشل رئیس شورای اروپا در سخنان خود در اجلاس پاریس ضمن محکوم کردن حملات ۷اکتبر حماس و فراخوان به آزادی گروگانها بر لزوم وقفه‌های انسان‌دوستانه و حفاظت از مردم غزه تأکید کرد.

شارل میشل خطاب به نخست‌وزیر دولت فلسطین، گفت: «نخست‌وزیر عزیز. می‌توانید روی اتحادیه اروپا حساب کنید که چشمانش را نبندد و فشارها را متوقف نکند. ما به حمایت از شما ادامه خواهیم داد و از همه تلاش‌ها حمایت خواهیم کرد تا شما بتوانید با ما و دیگران کار کنید تا این‌که به‌واقع یک طرح صلح برای منطقه وجود داشته باشد».

اورسولا فون در لین رئیس کمیسون اروپا نیز وی افزود: «. همان‌طور که باید به وضعیت اضطراری امروز باید پاسخ بدهیم، باید تلاش کنیم تا به فردا فکر کنیم. این‌که چگونه می‌توان مارپیچ فعلی خشونت را شکست و امید را برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها دوباره احیا کرد. برای آنها یک دیدگاه سیاسی ضروریست و این دیدگاه راه‌حل دو کشوری است. ما باید به‌شدت روی این موضوع کار کنیم».

فیلیپ لازارینی کمیسر کل آژانس ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی در سخنان خود گفت که ۹۹تن از کارمندان انروا طی ماه گذشته در غزه جان‌باخته‌اند. وی تأکید کرد: «قانون انساندوستانهٔ بین‌المللی در غزه به‌اجرا گذاشته نمی‌شود. من هفتهٔ گذشته در غزه بودم و به مدرسه‌یی رفتم که هزاران نفر در آن پناه گرفته بودند. دیدن کودکانی که پیش از این آموزش می‌دیدند و می‌خندیدند ولی امروز به ما التماس می‌کنند که به آنها آب و نان بدهیم، شوکه‌کننده است».

ایزابل دوفورنی رئیس پزشکان بدون مرز در سخنان خود در این کنفرانس گفت: «منطقهٔ امنی در غزه وجود ندارد. ۳۰درصد کسانی که کشته شده‌اند، در جنوب جان‌باخته‌اند؛ یعنی همان جایی که دولت اسراییل گفته بود غیر نظامیان در امان خواهند بود».

سی‌بی‌اس نیوز، درباره حمله جنگنده‌های آمریکا به مواضع رژیم گزارش داد این حمله در پاسخ به حملات گروه‌های مذکور به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق صورت گرفت که فقط طی سه هفتهٔ گذشته بیش از ۴۰ مورد بوده است و نزدیک به ۵۰سرباز آمریکایی در آن مجروح شده‌اند. یک حمله دیگر همین روز چهارشنبه به یک پایگاه آمریکایی در سوریه صورت گرفت. یک علامت دیگر از تشدید تنش در منطقه، ساقط‌شدن یک پهپاد ریپر  آمریکایی به قیمت حدود ۳۰میلیون دلار توسط حوثی‌های مورد حمایت رژیم ایران در دریای سرخ است.

سی.ان.ان یک مقام دفاعی آمریکا درباره ساقط شدن یک پهپاد آمریکایی نوشت: «یک مقام ارشد دفاعی آمریکا رژیم ایران را «مرکز ثقل» حملات به نیروهای آمریکایی در منطقه توصیف کرد و گفت: «اثر انگشت رژیم ایران در همه‌جای آن وجود دارد».

رویترز نوشت مقام‌های آمریکا این حمله را تأیید کرده و گفتند پهپاد ارتش آمریکا از نوع «ام کیو ۹» روز چهارشنبه توسط حوثی‌های یمن سرنگون شد.

شبه‌نظامیان وابسته به رژیم به پایگاه حریر محل استقرار نیروهایی آمریکایی در شمال عراق حمله کردند.

خبرگزاری رویترز به‌نقل از خبرگزاری نیروی تروریستی قدس نوشت: دو منبع امنیتی روز چهارشنبه گفتند یک پهپاد مسلح پایگاه هوایی الحریر میزبان نیروهای آمریکایی در شمال عراق را هدف قرار داد. این منبع افزود: هیچ گزارشی از خسارات یا تلفات اعلام نشده است.

به گزارش دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه روز چهارشنبه ۱۷آبان در حملات اسراییل به مراکز نظامی رژیم ایران در سوریه از جمله یک گردان پدافند هوایی و یک رادار در مناطق تل قالیب و تل المسیح در استان السویداء ۳تن از شبه‌نظامیان رژیم ایران کشته و سه تن دیگر مجروح شدند.

رسانه‌های بین‌المللی از مذاکرات برای یک آتش‌بس انسان‌دوستانهٔ ۳روزه در غزه به‌ازای آزادی شماری از گروگانها خبر دادند.

آسوشیتدپرس این خبر را به‌نقل از دو مقام مصری، یک مقام ملل متحد و یک دیپلمات غربی ذکر کرد، و افزود: «مذاکرات برای دستیابی به آتش‌بس سه‌روزه بشردوستانه در غزه در ازای آزادی یک دوجین از گروگانها که در دست حماس است، جریان دارد. چنین توافقی، ورود کمکهای بیشتر از جمله مقادیر محدود سوخت را به منطقهٔ تحت محاصرهٔ غزه امکان‌پذیر می‌کند. به‌گفته مقامات و دیپلمات غربی مذکور، این مذاکرات با میانجیگری قطر، مصر و ایالات متحده انجام می‌شود».

موضع‌گیریهای بین‌المللی :

کاندیداهای ریاست‌جمهوری حزب جمهوریخواه آمریکا در سومین مناظرهٔ خود که در میامی برگزار شد، بر لزوم مقابله با دیکتاتوری آخوندی تأکید کردند.

سناتور تیم اسکات گفت: «به پرزیدنت بایدن به‌روشنی می‌گویم: اگر می‌خواهید بیش از ۴۰حمله‌یی را که به پرسنل نظامی ما در خاورمیانه صورت گرفته متوقف کنید، باید رژیم ایران را هدف قرار بدهید. اگر می‌خواهید وضعیت را تغییر بدهید، نمی‌توانید فقط به حمله به انبارها در سوریه ادامه بدهید، بلکه باید سر مار را ببرید و سر مار رژیم ایران است و نه فقط نیابتی‌های آن»...

وی اضافه کرد: «به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات‌متحده سیاست خارجی من ساده خواهد بود: نمی‌توانید با شیطان مذاکره کنید، باید آن‌را از بین ببرید»...

نیکی هیلی سفیر پیشین آمریکا در ملل متحد نیز، گفت: «بدون رژیم ایران حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها در کار نمی‌بودند و شبه‌نظامیان رژیم ایران که در سوریه و عراق تلاش دارند به‌نیروهای ما ضربه بزنند در کار نمی‌بودند. ما باید تأسیساتی را که آنها برای انجام این حملات استفاده می‌کنند از بین ببریم تا هرگز نتوانند دوباره این کار را انجام بدهند رژیم ایران زبان زور را می‌فهمد. اگر یک بار به آنها به‌سختی ضربه بزنید، عقب می‌نشینند. به یک دشمن و یک تروریست نباید با ترس پاسخ داد. باید با قدرت پاسخ داد».

 


لطفا به اشتراک بگذارید: 

🙏لطفا به اشتراک بگذارید