این قویترین حمایت پارلمانی از مقاومت ایران محسوب می شود
امروز سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ دو مجلس عوام و اعیان انگلستان طی بیانیه مشترکی حمایت قاطع خود را از مقاومت ایران و قیام مردم ایران اعلام کردند.
بیانیه مشترک ۵۲۵ نماینده از اعضای مجلس عوام و اعیان انگلستان در حمایت از قیام مردم ایران و طرح ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی برای یک جمهوری دموکراتیک و جدایی دین و دولت روز سه شنبه منتشر شد. این بیانیه از حمایت بیش از ۵۰ وزیر و معاون پیشین وزیران، ۱۵ اسقف از مجلس اعیان و شخصیت‌های معتبر دیگر برخوردار است.
این گروه شامل لرد جان پرسکات، معاون سابق نخست وزیر، ۱۰ رئیس کمیسیون از دو مجلس، ۵ معاون حزب محافظه کار، رئیس هیأت انگلستان در شورای اروپا و معاون سخنگوی مجلس اعیان، و رهبران حزب اتحاد ملی ایرلند و حزب ملی ولز نیز می‌باشد. همچنین، لرد نیل کیناک، ایان دانکن اسمیت، تیم فرون و رهبران پیشین حزب کارگر، حزب محافظه‌کار و حزب لیبرال دموکرات نیز این بیانیه را امضا کرده‌اند.
مجلسین انگلستان در کنار مردم ایران
ضمناً، وزرای سابق دفاع، دادگستری، نیروهای مسلح، تجارت، توسعه بین‌المللی، زنان، آموزش و پرورش، محیط‌زیست و وزرای سابق ولز، ایرلند شمالی، برگزیت و دادستان سابق انگلستان نیز در بین امضاکنندگان حضور دارند.
این ۵۲۵ نماینده مجلس انگلستان از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند که در تلاش برای تغییر در کنار مردم ایران قرار بگیرد و اقدامات قاطعی را علیه رژیم حاکم بر ایران انجام دهد، از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه و مجازات مقامات رژیم ایران به خاطر جنایت‌های آنها علیه بشریت.
این بیانیه سرکوب خشونت‌بار اعتراضات را محکوم کرده و بر ضرورت به‌رسمیت شناختن حق مشروع مردم ایران در دفاع از خود در برابر پاسداران سرکوبگر تأکید می‌کند.
این نمایندگان مجلس انگلستان به چهار دهه گذشته اشاره کرده‌اند و اظهار می‌کنند که ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران در این مدت به دنبال تغییر دموکراتیک در ایران بوده و جهان، به خصوص قانونگذاران کشورهای غربی، را در مورد خطراتی که این رژیم برای کسب سلاح اتمی، تروریسم و حقوق بشر به وجود آورده است، آگاه ساخته است.
در این بیانیه، بر حمایت از  برنامه ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران گذار که از دو دهه پیش اعلام شده و شامل انتخابات آزاد، آزادی بیان و اجتماعات، لغو مجازات اعدام، برابری جنسیتی و جدایی دین از دولت می‌باشد، به‌عنوان ارزش‌هایی که در کشورهای دموکراتیک دفاع می‌شود، تأکید شده است.
نمایندگان مجلس انگلستان در این بیانیه، قیام شجاعانه مردم ایران را نتیجه‌ای از وضعیت انفجاری جامعه و سازمان‌یافتگی مقاومت سراسری در طول ۴ دهه می‌دانند. همچنین، یادآور می‌شوند که در تابستان ۱۳۶۷، بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی که بیشتر آنها اعضای مجاهدین خلق بودند، در یک قتل عام جمعی اعدام شدند.
ناظران تحولات سیاسی ایران این میزان حمایت دو مجلس عوام و اعیان انگلستان از مقاومت ایران و قیام مردم ایران برای سرنگونی دیکتاتوری مذهبی را علامت تغییر اتمسفر جهانی علیه رژیم ایران تعبیر کردند. به باور این کارشناسان حمایت این اکثریت عظیم مجلسین انگلستان از مقاومت ایران را باید برآیند تعادل قوای کنونی جهانی علیه رژیم سرکوبگر ایران تلقی کرد.    
🙏لطفا به اشتراک بگذارید