اتحادیه اروپا تحریم‌ های جدیدی را علیه حکومت ایران اعمال کرد
اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸ فرد و یک نهاد حکومت ولایت فقیه را تحریم‌ کرد.
در ادامه تحریم‌ها علیه حکومت ایران، اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سایت رسمی خود اعلام کرد که ۸ تن از مقامات حکومت ایران و یک نهاد این حکومت را تحریم کرده است.
در بیانیه مندرج در سایت اتحادیه اروپا از جمله آمده است «در ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۲، نماینده عالی اتحادیه در امور خارجی و سیاست امنیتی، بیانیه‌یی به نمایندگی از این اتحادیه صادر کرد که در آن از استفاده گسترده و نامتناسب از قهر توسط نیروهای امنیتی حکومت ایران علیه معترضان، که منجر به تعداد زیادی کشته و مجروح شد، ابراز تاسف ‌می‌کند.»
در این بیانیه همچنین آمده است که «مسئولین قتل مهسا امینی باید مورد حسابرسی قرار بگیرند و مقامات حکومت ایران تحقیقات شفاف و معتبر برای روشن ‌شدن تعداد کشته‌شدگان و دستگیرشدگان را تضمین کنند، همه معترضان را آزاد کنند و تشریفات صحیح دادرسی برای همه بازداشت‌شدگان فراهم کنند.»
 
علاوه بر این، این بیانیه تاکید می‌کند که «تصمیم حکومت ایران برای محدود کردن شدید دسترسی به اینترنت و مسدود کردن پلت‌فرم‌های پیام‌رسان فوری، آزادی بیان را بطور فاحشی نقض می‌کند… اتحادیه اروپا همه گزینه‌های موجود را برای رسیدگی به قتل مهسا امینی و نحوه واکنش نیروهای امنیتی حکومت ایران به تظاهرات‌های بعدی بررسی خواهد کرد.»
در بخش بعدی این بیانیه از جمله آمده است «در این چارچوب، و در راستای تعهد اتحادیه اروپا به رسیدگی به تمام موضوعات مورد نگرانی با ایران، از جمله وضعیت حقوق بشر، ۸ شخص و یک نهاد در فهرست افراد و نهادهای مشمول اقدامات محدودکننده…» قرار می‌گیرند.
افراد تحریم‌شده توسط اتحادیه اروپا
در بیانیه‌ی اتحادیه اروپا آمده، از جمله افرادی که در لیست تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند عبارتند از:
«۱. بیژن نوباوه، عضو مجلس و نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس…
۲. علی یزدی‌خواه، عضو مجلس و همچنین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ایران است.
این دو نفر جزء ۲۲۷ عضو مجلس حکومت ایران هستند که از نیروهای امنیتی برای کشتن معترضان تمجید و از قوه قضائیه خواستند تا دادگاه‌ها را تسریع کند و معترضان را با اعلام «محاربه» یا «دشمنی با خدا» به اعدام محکوم کند.
۳. سرگرد مهدی علی بابایی معاون کل استانی سپاه پاسداران در قم است. او نیروهای سپاه و بسیج را در شهر قم هدایت می‌کند…
۴. علی اصغر نوروزی رئیس هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران…،
۵. سید امین‌الله امامی طباطبایی نایب رئیس هیئت مدیره و همچنین مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران…
۶. یحیی علاالدینی عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران…
۷. جمال علی بابامرادی عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران…
۸. احمد حسن کریمی عضو هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران…
این افراد با اراده و آگاهانه ابزارهایی را که با آن سرکوب وحشیانه و مستمر انجام شده را فراهم کرده‌اند، بنابراین آنها مسئول نقض جدی حقوق بشر در ایران به شمار می‌روند و در لیست قرار می‌گیرند.»
در بیانیه‌ی اتحادیه اروپا همچنین آمده است یک نهاد، «آریان ‌تل، یک ارائه‌دهنده‌ی خدمات تلفنی در ایران، که در راه‌اندازی ساختار نظارتی جامع مخابراتی که توسط حکومت ایران برای سرکوب مخالفان و صداهای انتقادی در ایران ترسیم شده است، پیشرو بوده است.
آریان تل فعالانه به دنبال محصولات سایبری مورد استفاده برای نظارت، مکان‌یابی و رهگیری تماس‌ها و سایر فعالیت‌های ارتباطات سیار کاربران خود بنا به درخواست حکومت ایران بوده و از آنها استفاده می‌کند.
این اطلاعات متعاقباً برای سرکوب و اخلال در اعتراضات و شناسایی، هدف قراردادن و دستگیری معترضان مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین، آریان تل مسئول نقض جدی حقوق بشر در ایران است.»
 
تحریم‌های آمریکا و انگلستان در همراهی با اتحادیه اروپا
افزون بر این خبرگزاری رویترز از تحریم ۴ نفر از سپاه پاسداران توسط آمریکا و انگلستان در همراهی با اتحادیه اروپا خبر داد و اعلام کرد انگلستان با هماهنگی آمریکا و اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۴ اردیبهشت، تحریم‌های بیشتری را علیه مقامات حکومت ایران از جمله اعضای سپاه پاسداران اعلام کرده و آنها را مسئول نقض حقوق‌ بشر دانستند.
دولت انگلستان اعلام کرد، این تحریم‌ها ۴ فرمانده منطقه‌یی سپاه پاسداران را شامل می‌شود.
جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلستان با انتشار بیانیه‌یی اعلام کرد انگلستان و شرکای بین‌المللی ما امروز بار دیگر روشن کردند که ما ستم وحشیانه حکومت ایران را نادیده نخواهیم گرفت. ما به اقدامات گسترده‌یی ادامه خواهیم داد تا حکومت ایران نسبت به اقدامات خود پاسخگو باشد.    
🙏لطفا به اشتراک بگذارید