در ادامهٔ حمایت پارلمان کشورهای مختلف، اکثریت پارلمان ایرلند شمالی با امضای بیانیهیی با عنوان «حمایت از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی» از مقاومت ایران و طرحهای آن حمایت کردند.
نمایندگان امضا کننده این بیانیه حمایت خود را از برنامهٔ ۱۰ مادهیی خانم مریم رجوی اعلام کردند، همچنین آنها خواستار لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران و بهرسمیت شناختن مبارزه کانونهای شورشی با پاسداران شدند. اکثریت پارلمان ایرلند شمالی همچنین نقض فاحش حقوقبشر بهویژه سرکوب زنان را در ایران محکوم کرده و به حسابرسی از مسئولان قتلعام ۱۳۶۷ بهخاطر جنایت مستمر علیه بشریت فراخوان دادند.
در بخشی از بیانیهٔ اکثریت پارلمان ایرلند شمالی آمده است که مردم ایران شایسته برخورداری از یک نظام دموکراتیک هستند، ما همه دولتها را فرا میخوانیم که از برنامه ۱۰ مادهیی خانم مریم رجوی برای یک جمهوری دموکراتیک با جدایی دین و دولت و برابری زن و مرد حمایت کنند.
در این بیانیه همچنین اقدامات رژیم ایران علیه مخالفان ایرانی در اشرف۳ در آلبانی قویاً محکوم شده و بر حقوق آنها در چارچوب کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوقبشر تأکید شده است.
در میان امضاکنندگان این بیانیه علاوه بر آقای ادوین پوتس رئیس پارلمان ایرلند شمالی، ۲ معاون رئیس مجلس
دو وزیر پیشین دادگستری، معاون پیشین نخستوزیر، وزیر پیشین بهداشت ایرلند شمالی و ۶ رئیس و نایبرئیس از احزاب مختلف این کشور دیده میشود.
در بخشی از این بیانیه آمده است: اروپا جولانگاه تروریسم رژیم ایران است. در فوریه ۲۰۲۱ دادگاه آنتورپ بلژیک یک دیپلمات در حال خدمت رژیم ایران را بهخاطر اقدام به بمبگذاری در برنامه سالانه شورای ملی مقاومت ایران در حومه پاریس به ۲۰سال زندان محکوم کرد.
دیکتاتوری دینی حاکم رفرمپذیر نیست. مردم ایران در قیام۱۴۰۱ هر گونه دیکتاتوری از نوع سلطنتی یا مذهبی را رد کردند و خواستار تغییر رژیم برای استقرار یک جمهوری دموکراتیک شدند.
مردم ایران از هر گونه حقوق سیاسی و مدنی محروم شدهاند، در حالیکه در مقدمه اعلامیه جهانی حقوقبشر با تأکید بر حقوق بنیادین همه انسانها آمده است «ضروریست که حقوق انسانی با اجرای قانون حمایت شود تا بشر بهعنوان آخرین علاج به قیام بر ضداستبداد و فشار مجبور نشود».
دکتر استیو ایکن معاون رئیس پارلمان ایرلند شمالی در بخشی از مصاحبهاش با سیمای آزادی گفت:
این مبارزه با رژیم ظالمی است که همه ابزارهای حکومتی را در اختیار دارد. مانند نقش سپاه و تأثیری که دارد و نقش آن در کنترل اقتصاد کشور. همه اینها مسائل بسیار مهمی هستند که باید با آنها برخورد کرد. باید هر کاری که میتوانیم انجام بدهیم تا بتوانیم از طرف جامعه بینالمللی به مخالفان در ایران کمک کنیم تا بر این مشکلات غلبه کنند، به نظر من این بسیار مهم است و یکی از چیزهایی است که ما متعهد به انجام آن هستیم و میخواهیم با جدیت روی آن کار کنیم.
لطفا به اشتراک بگذارید: