اسفند 29, 1402

گرامی باد یاد دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارزه و مقاومت میهن-…

https://vimeo.com/924406454 برای مشاهده کلیپهای ۲ تا ۸ به پایین این مطلب مراجعه کنید مسئول کمیسیون…
اسفند 29, 1402

گرامی باد یاد دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارزه و مقاومت میهن…

https://vimeo.com/924168466 مسئول کمیسیون فرهنگ و هنر در شورای ملی مقاومت ایران در دومین سال فقدانش…
اسفند 29, 1402

درگذشت دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارز ایران، مسئول کمیسیون فرهنگ و…

درگذشت دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارز میهنمان، استاد نویسندگی و فرهنگ و ادبیات فارسی،…
بهمن 08, 1401

فرجام یک دیکتاتور در سرنگونی شاه در سال 1357- از قسمت اول…

فرجام یک دیکتاتور - قسمت اولفرجام یک دیکتاتور - قسمت دومفرجام یک دیکتاتور - قسمت…
دی 20, 1401

حقیقت ایرانی - گزارش اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران - کاندیداتوری…

حقیقت ایرانی - گزارش اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران - کاندیداتوری مسعود رجوی -…
آبان 01, 1401

۲۶مهر ۱۳۷۰ـ رژه بزرگ یکانهای نمونه ارتش آزادیبخش ملی ایران در اشرف…

پائیز ۱۳۷۰جهان شاهد اقتدار و درخشش رژه با شکوه ارتش آزادیبخش ملی ایران در قرارگاه…
آبان 01, 1401

سالروز درگذشت بانوی هنر ایران مرضیه - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

۲۱مهر۱۳۸۹-خانم مرضیه، بانوی هنر ایران درگذشت. آغاز زندگی مرضیه مرضیه در سال ۱۳۰۳ در خیابان…
آبان 01, 1401

مریم قدسی مآب ـ رعدی در آسمان اهواز - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

مجاهد دلیر مریم قدسی‌مآب، در سال ۱۳۴۴ در اهواز به دنیا آمد. زمان پیروزی انقلاب…
آبان 01, 1401

هشتم ربیع‌الاول، شهادت امام حسن عسکری (ع)

هشتم ربیع الاول، سالروز شهادت امام حسن عسکری یازدهمین پیشوای تشیع انقلابی است. امام یازدهم…

سوم شهریور زادروز ژنرال جیاپ فیلسوف و حقوق‌دانی که نابغه نظامی شد
سوم شهریور زادروز ژنرال جیاپ «وو‌نگوین جیاپ»، مردی است که توانست با اراده‌ای پولادین و نبوغ سرشاری که داشت، سرنوشت خلق ویتنام را در مبارزه برای آزادی و استقلال رقم بزند.
«در تناسب کنونی نیروهای جهان، اگر خلقی ضعیف و کوچک، متحد و مصممانه بپا خیزد و برای آزادی و استقلال مبارزه کند، می تواند دشمنانش را، هر که باشند، به زانو درآورد».( ژنرال جیاپ)
در آخر قرن نوزدهم، نخست وزیر فرانسه «ژول فری»، در ۱۸۸۱ در رقابت با رقیب بزرگ خود یعنی انگلستان نیروی عظیمی برای تسخیر هندوچین روانه این سرزمین کرد. او معتقد بود اگر هندوچین را اشغال نکنند، همه منطقه جنوب شرقی آسیا زیر تسلط انگلستان درمی‌آید. همراە با این لشگرکشی بتدریج دهها هزار فرانسوی در هندوچین مستقر شده و به چپاول مواداولیه آن از جمله کائوچو مشغول شدند.
نقش هوشی مین در اتحاد و نبرد خلق ویتنام علیە فرانسویها
«هوشی‌مین» حزب کمونیست ویتنام را در سال‌۱۹۳۰ تشکیل داد. او بە مدت چندسال پس از تشکیل حزب و خارج شدن از ویتنام، در فرانسه مشغول بە کار شد. وقتی پلیس فرانسه ازفعالیتهای سیاسی او نگران شد، او را به هندوچین تبعید کرد. از همان زمان هوشی مین و دوستان نزدیکش از جمله« وو‌نگوین جیاپ» تشکیلات «ویت مین»، (جبهه برای استقلال ویتنام ) را جهت مبارزە و جنگیدن برای کسب استقلال ویتنام از کلونیالیستها سازمان دادند.
با شروع جنگ دوم جهانی، ارتش ژاپن همه جنوب شرقی آسیا از جمله هندوچین را اشغال کرد ولی با مقاومت سخت نیروهای تحت رهبری هوشی مین روبرو شد. هشتم ماه مه‌۱۹۴۵ که به جنگ جهانی دوم خاتمه داده شد، نبرد استقلال طلبان کمونیست و دمکرات با ارتش فرانسه شروع شد.
در سال‌۱۹۴۶ قراردادی بین فرانسه و ویتنامی‌ها امضا شد کە در آن، دولت فرانسه بطور ضمنی استقلال بخش شمالی ویتنام را که مرکز آن هانوی بود به رسمیت شناخت، ولی آن را وابسته به فرانسه کرد. ژنرالهای فرانسه در جنوب ویتنام حکومتی حامی خود را به وجود آوردند که مورد تأیید ویتنام شمالی نبود.
در اواخر سال‌۱۹۴۶ نیروی هوایی فرانسه شهر«هایفون» را بمباران کرد. هوشی مین جهت مذاکرە برای گرفتن استقلال کشورش و برای جلوگیری از کشتار مردم ویتنام بە دست دولت فرانسە، بە این کشور سفر کرد. اما فرانسویها جواب منفی بە او داند. هوشی مین بە ویتنام بازگشت و همراە یارانش جنگهای پارتیزانی را شروع کردند.
جنگ پارتیزانهای ویت‌کنگ با ارتش مجهز فرانسە
ارتش فرانسه در سراسر ویتنام اقدام به جنگ کامل علیه ویت مین کرد. شهرها در تصرف فرانسه و دهکده های «خفته» در جنگلهای انبوه و کوهها در اشغال پارتیزانها و جنگجویان «ویت مین» قرار گرفت. ارتش فرانسه تا رودخانه «قرمز» در شمال ویتنام و نزدیک جمهوری چین پیش رفت.«ویت کنگ» کە ارتش مردمی خلق ویتنام تحت رهبری هو‌شی‌مین بود، هر روز ضربات سنگین به ارتش فرانسه وارد می‌کرد. صدها کامیون حامل سربازان را در دل جنگلها به رگبار مسلسل می‌بست و امنیت را بکلی از ارتش استعماری سلب کرده بود. «ویت‌کنگ» راههای ارتباطی فرانسویان را مختل وکابلهای برق و تلفن را قطع می‌کرد. پیشمرگان «ویت کنگ» روزها بە کار کشاورزی مشغول بودند و شبها وارد نبرد و جنگ با دشمن می‌شدند. ارتش فرانسه نمی‌دانست «ویت‌کنگ» کجاست و قادر نبود آنها را از مردم دیگر تشخیص دهد. دولت فرانسه روز بە روز نیروی بیشتری به ویتنام می فرستاد.
دژ ۱۵۰ هزار سربازی فرانسە در محاصرە پارتیزانها
در سال‌۱۹۴۸ دولت فرانسه ۱۵۰‌هزار سرباز تازه نفس به ویتنام فرستاد. در سال‌۱۹۵۳ فرماندهی عالی ارتش فرانسه در ویتنام، تصمیم گرفت ضربەیی اساسی به قلب ویت‌کنگ بزند. برای رسیدن به این هدف محل «دین‌بین‌فو» را که در شمال ویتنام و نزدیک رودخانه قرمز بود برگزید. همه امید فرانسه برای شکست «ویت‌کنگ» در «دین‌‌بین‌فو» متمرکز شد و آنجا انبار نوین‌ترین سلاحها، فرودگاههای نظامی و تأسیسات مخابراتی فرانسویها گردید.
دژ دین‌بین‌فو، از مهمترین استحکامات نیروهای استعمار بود. از این رو، با قوی‌ترین سنگرها و زبده‌ترین نیروها حفاظت می‌شد. هوشی‌مین و کادر رهبری حزب انقلابی ویتنام، می دانستند که برای آزادی و استقلال ویتنام، باید ‌«دین بین فو» تسخیر شود. در دسامبر‌١٩۵٣، این مأموریت به ژنرال جیاپ واگذار شد.
ژنرال وو‌نگوین جیاپ که رهبری ارتش «ویت‌کنگ» را به عهده داشت و جهان او را نابغه نظامی می‌دانست برای پیروزی، نه بر روی معادلات متعارف نظامی، بلکه بر روی توان عنصر انقلابی تکیه داشت. بنابراین بە این نتیجە رسید کە با حملات کلاسیک نمی‌تواند ارتش مجهز فرانسە را شکست دهد ژنرال جیاپ طرح تونل از راە دور و بە کنترل در آوردن ارتفاعات مسلط بر مواضع دشمن را پایەریزی کرد. سازمان اطلاعاتی ارتش فرانسه علارغم اینکه بسیار مجهز بود نتوانست از طرح و تونلهای زیرزمینی آگاه شود.
طرح ژنرال وو نگوین جیاپ برای تسخیر دژ دین بین فو
ماه مه‌۱۹۵۴ تعرض بزرگ «ویت‌مین» به فرماندەهی ژنرال «جیاپ» که طرح او را «هوشی‌مین» تأیید کرده بود، از رو و زیرزمینی به پایگاه «دین‌بین‌فو» شروع شد. در کنار این حفرەها و تونلهای طولانی، تصمیم گرفتە شد کە کوههای مشرف بر دژ فرانسویها را کە ١۵٠‌هزار نیروی کارآمد، در سنگرهای بسیار مستحکم کە با نوین‌ترین سلاحهای آن زمان حافظت می‌شد، بە عنوان پایگاە ضد‌هوایی و توپخانە خود مورد استفادە قرار دهند.
عبور از مسیرهای بسیار سخت و رسیدن بە این بلندیها و جنگلها کە دەها کیلومتر طول داشت، آنهم با تجهیزات جنگی و خوراک و نیروی زیاد نظامی بسیار دشوار بود. تپه‌های صعب العبور، ناهموار، جنگلی، مه‌آلود و پر از غارهای ترسناک کار را مشکل‌تر می نمود. ژنرال جیاپ کە فرماندهی این عملیات را بر عهدە داشت گفت:”اگر یک بز بتواند از این دامنەها و کوهها بالا رود، پس یک انسان هم می‌تواند، اگر یک انسان بتواند از آنها عبور کند، معلوم است کە یک گردان هم می‌تواند بە بالای کوهها برسد.”
آنها به آرامی، مخفیانه، در دل شب۵۵٠٠٠ چریک مسلح در تونلها و بلندیهای مشرف بر پایگاە عظیم فرانسویها موضع گرفتند. توپها و تانکها و مهمات قطعە قطعە شدە توسط ٢۶٠٠٠هزار باربر و کولبر با سبدهای چوبی، ٢٠٠٠٠ دوچرخه و ١١٨٠٠ قایق چوبی از دل و روی این تپەها و تونلها عبور دادە شدند. و‌یت‌کنگ دهها توپخانه ضدهوایی، توپخانه زمینی و حتی تانک را بدین ترتیب مونتاژ کردند. بە این شکل توپخانه در جای مناسب خود موضع گرفت. آنها از هر دو راە زیر‌زمینی و روزمینی کوهستان، خود را بە نزدیکترین نقطە دژ دشمن رساندە بودند. ژنرال جیاپ از تاکتیکهای جنگی بناپارت،«جسارت و سوپرایز» استفادە نمود.
او سه مرحله دکترین جنگ مائو‌تسه‌تونگ، کە عبارت بودند از” تاکتیک‌های چریکی، بن‌بست، جنگ تهاجمی” را کە در جریان دوارن تبعید در اوایل ۱۹۴۰ به طور کامل در چین آموختە بود، در این جنگ و طراحی بکار گرفت. سر قرار معین چریکهای کمونیست و ارتش مردمی خلق ویتنام بە رهبری هوشی‌مین و بە فرماندهی ژنرال جیاپ وارد عمل شدند. ژنرالها و سربازان فرانسویی ناگهان مشاهده کردند از قلب پایگاه «دین‌بین‌فو» جنگجویان بیرون آمده و با آنها پیکار می‌کنند. هنگامی کە هزاران جنگجو و چریک ویت‌کنگ وارد دژ شدند و نبرد تن بە تن را آغاز شد، وحشت ارتش فرانسه را فراگرفت. ژنرالهای فرانسوی مشاهده کردند که از دل جنگل، توپخانه ضدهوایی ویت‌مین، هواپیماهای جنگی آنها را پی‌درپی ساقط می‌کند.
روز سوم ماه مه‌۱۹۵۴ «ویت‌کنگ» موفق شد سومین پل ارتباطی ارتش فرانسه را تسخیر کند. در این نبرد تن به‌تن هزاران تن از سربازان فرانسوی کشته یا اسیر شدند. ستاد ارتش فرانسه که دریافت در موقعیت دشواری قرار گرفته است، هشت هزار چترباز فرانسوی را روانه جبهه کرد که اکثر آنها پیش از فرود آمدن به زمین با توپخانه ضدهوایی «ویت کنگ» کشته شدند.
روز هشتم ماه مه ۱۹۵۴ کە همزمان بود با سالروز پیروزی فرانسویها در جنگ دوم جهانی ١٩۴۵، خبر سقوط دین بین فو در فرانسه پخش شد. در نبرد «دین‌بین‌فو» کە ۵۵‌شب و روز ادامە داشت، ارتش فرانسه چهار هزار کشته و هشت هزار نفر اسیر از دست داد. ویت‌مین هشت هزار کشته داد ولی مهمات زیادی که از ارتش فرانسه به جای مانده بود به غنیمت گرفت. با تسخیر «دین‌بین‌فو» ابهت و حیثیت داخلی و جهانی «ویت‌کنگ» به اوج رسید.
نابغه نظامی ارتش ویتنام
ژنرال وو‌نگوین جیاپ، قهرمان استقلال ویتنام از فرانسه و قهرمان جنگ‌های پارتیزانی ویتنامی‌ها در برابر ارتش مدرن آمریکا بود. ژنرال جیاپ از سال ١٩۴۵ تا ١٩٨٠ سمت وزیر دفاع ویتنام شمالی را برعهده داشت و چه در دوران مبارزه برای استقلال از فرانسه و چه در جنگ طولانی مدت آمریکا علیه ویتنام، به عنوان یکی از فرماندهان ارشد، نقشی کلیدی در جنگ داشت. ژنرال جیاپ، معروف به «نابغه نظامی ویتنام» در نبرد مشهور «دین بین فو » در سال ١٩۵۴ نیروهای فرانسوی را در هندوچین شکست داد.
جیاپ در دولت هوشی‌مین مدتی به عنوان وزیر کشور نیز فعالیت کرد و فرماندهی ارتش را هم برعهده داشت. او بعد از هوشی‌مین به عنوان رهبر دوم ویتنام در هر دو جنگ استقلال و جنگ با آمریکا به شمار می‌رفت. جیاپ که فرزند یک زمین‌دار ورشکسته بود، در خانه‌ی یک خانواده‌ی ثروتمند فرانسوی بزرگ شد و به دور از آموزش‌های کمونیستی در کالج امپراتوری «هوئه» تحصیل کرد. در دانشگاه هانوی فلسفه و حقوق خواند و بدون این‌که آموزش علمی نظامی ببیند، پایه‌های ارتش مردمی ویتنام را گذاشت.
سوم شهریور زادروز ژنرال جیاپ فیلسوف و حقوق‌دانی که نابغه نظامی شد
جیاپ مدتی نیز در دانشگاه فلسفه آموزش داد، اما ترجیح می‌داد به جای مدرس فلسفه یا حقوق‌دان، خود را به عنوان سرباز خود تعلیم‌دیده معرفی کند. شیوه‌های نظامی که جیاپ در دو جنگ استقلال از فرانسه و جنگ با آمریکا به کار برد، بسیاری از مردم ویتنام را جذب ارتش مردمی کرد. ژنرال جیاپ از سال‌١٩٣۵ به شکل رسمی وارد حزب کمونیست ویتنام شد و وقتی ۴‌سال بعد، فرانسه این حزب را غیرقانونی اعلام کرد، برای مدتی به چین گریخت. او در چین به عنوان نماینده‌ی منصوب هوشی‌مین فعالیت می‌کرد و فرماندهی ویت‌کنگ‌ها را عهده‌دار بود.
قهرمان جنگ‌های چریکی و پارتیزانی
قهرمان جنگ‌های چریکی و پارتیزانی، به شیوه‌های پارتیزانی در جنگ باور داشت و تاکید داشت که شیوه‌های پارتیزانی، سلاح مدرن را مغلوب خود خواهد کرد. او فرماندهی مهم‌ترین نبردهای ویتنام و آمریکا را برعهده داشت و پیروزی‌های نظامی بسیاری را با فرماندهی خود ثبت کرد. نگوین جیاپ بعد از آن‌که در آخرین هفته‌های جنگ در سال‌١٩٧٣ ارتش تحت فرماندهی‌اش در نبرد «استر» شکست خورد، از مقام فرماندهی ارتش کناره‌گیری کرد. بعدتر در سال‌١٩٨٢ از عضویت در حزب کمونیست ویتنام نیز کناره‌گیری کرد. نامش اما به عنوان یکی از مهم‌ترین قهرمانان نظامی در تاریخ ویتنام باقی مانده است و مدال «ستاره طلایی» که عالی‌ترین نشان افتخار ویتنام است، به او تعلق گرفت.
مردم ویتنام از او به عنوان یک قهرمان اسطوره‌ای یاد می‌کنند و همواره او را ستایش کرده‌اند. ژنرال جیاپ در سن ۱۰۲ سالگی در بیمارستان نظامی هانوی در اثر کهولت سن درگذشت.    
اسفند 29, 1402

گرامی باد یاد دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارزه و مقاومت میهن- قسمت دوم

https://vimeo.com/924406454 برای مشاهده کلیپهای ۲ تا ۸ به پایین این مطلب مراجعه کنید مسئول کمیسیون…
اسفند 29, 1402

گرامی باد یاد دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارزه و مقاومت میهن استاد نویسندگی…

https://vimeo.com/924168466 مسئول کمیسیون فرهنگ و هنر در شورای ملی مقاومت ایران در دومین سال فقدانش…
اسفند 29, 1402

درگذشت دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارز ایران، مسئول کمیسیون فرهنگ و هنر در…

درگذشت دکتر منوچهر هزارخانی برجسته‌ترین روشنفکر مبارز میهنمان، استاد نویسندگی و فرهنگ و ادبیات فارسی،…
بهمن 08, 1401

فرجام یک دیکتاتور در سرنگونی شاه در سال 1357- از قسمت اول تا قسمت…

فرجام یک دیکتاتور - قسمت اولفرجام یک دیکتاتور - قسمت دومفرجام یک دیکتاتور - قسمت…
دی 20, 1401

حقیقت ایرانی - گزارش اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران - کاندیداتوری مسعود رجوی…

حقیقت ایرانی - گزارش اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران - کاندیداتوری مسعود رجوی -…
آبان 01, 1401

۲۶مهر ۱۳۷۰ـ رژه بزرگ یکانهای نمونه ارتش آزادیبخش ملی ایران در اشرف - #قیام_سراسری…

پائیز ۱۳۷۰جهان شاهد اقتدار و درخشش رژه با شکوه ارتش آزادیبخش ملی ایران در قرارگاه…
آبان 01, 1401

سالروز درگذشت بانوی هنر ایران مرضیه - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

۲۱مهر۱۳۸۹-خانم مرضیه، بانوی هنر ایران درگذشت. آغاز زندگی مرضیه مرضیه در سال ۱۳۰۳ در خیابان…
آبان 01, 1401

مریم قدسی مآب ـ رعدی در آسمان اهواز - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

مجاهد دلیر مریم قدسی‌مآب، در سال ۱۳۴۴ در اهواز به دنیا آمد. زمان پیروزی انقلاب…
آبان 01, 1401

هشتم ربیع‌الاول، شهادت امام حسن عسکری (ع)

هشتم ربیع الاول، سالروز شهادت امام حسن عسکری یازدهمین پیشوای تشیع انقلابی است. امام یازدهم…
آبان 01, 1401

سالروز شهادت هشتمین پیشوای تشیع انقلابی، آفتاب خراسان، علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع)

۲۹ صفر سال۲۰۳ هجری: امام هشتم، علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) روزیکشنبه یازدهم ذیقعده سال ۱۴۸هجری برابر با ۲۹دسامبر…
آبان 01, 1401

۲۸صفر سالروز رحلت پیامبر رحمت و رهایی و شهادت گوهر برگزیده رسول خدا امام…

بیست و هشتم صفر، سالروز رحلت پیامبر رحمت و رهایی، فروغ جاویدان عالم بشریت و…
آبان 01, 1401

روز جهانی معلم ـ معلمان ایران - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

علت، هدف و سابقه نامگذاری ۲۷ سال پیش روز ۵اکتبر ۱۹۹۴ ـ ۱۳مهر ـ روز…
آبان 01, 1401

شهادت کلنل محمدتقی‌خان پسیان - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

«مرا اگر بکشند، قطرات خونم کلمه ایران را ترسیم خواهد کرد و اگر مرا بسوزانند،…
آبان 01, 1401

یادی از شهید هوشنگ‌ منتظرالظهور قهرمان کشتی ایران - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

هــوشــنــگ منتـــظرالظــهـــور در سال‌۱۳۳۲در خانواده‌یی متوسط در تهران متولد شد. خانواده او از اهالی سده…
آبان 01, 1401

حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران، از لیست تروریستی وزارت‌خارجه آمریکا - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

روز ۷مهر ۱۳۹۱ برابر با ۲۸سپتامبر ۲۰۱۲بعد از یک جنگ سنگین سیاسی، حقوقی علیه لیست…
آبان 01, 1401

به‌یاد ثریا ابوالفتحی، زنی که همراه طفل به‌دنیا نیامده‌اش تیرباران شد - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

ثریا ابوالفتحی از دلاورزنان خطه تبریز بود‌. مجاهدی سرشار از عشق به‌ مردم و لبریز…
آبان 01, 1401

به‌یاد معصومه عضدانلو و سینه‌های رازدار مجاهدین - #قیام_سراسری #قیام_تا_سرنگونی

در تاریخچه مقاومت زندانیان مجاهد خلق و قهرمانان در زنجیر، حماسه‌هایی از پایداری وجود دارد…